ترشی طعم و مزه غذاها است و بسیاری از ایرانیان آن را با انواع غذاها میل میکنند. در فصول پاییز و زمستان بیشتر افراد خوش ذوق شروع به تهیه ترشی میکنند. اگر از غذاهای تند جنوبی لذت میبرید، حتماً با ترشی بندری و انواع ادویه ترشی بندری آشنا هستید. اگر با آن آشنا نیستید و میخواهید طعم تند و بی نظیری را به عنوان چاشنی غذای خود امتحان کنید، پیشنهاد میکنیم این ترشی را امتحان کرده و از طعم آن لذت ببرید.
ترشیها به شما این امکان را میدهند که در مواقعی که سبزیجات برای تهیه در دسترس نیستند از سبزیجات و میوههای عالی و متفاوت استفاده کنید. ادویههایی که برای تهیه ترشی استفاده میکنید باید تازه و با کیفیت باشند، زیرا طعم ترشیهای خانگی شما را تغییر میدهند.
ادویه ترشی بندری چیست؟
ادویه ترشی یک ترکیب از ادویههای مختلف است که به خوبی در فرآیند ترشی باقی میماند و عطر و طعم متمایزی را به ترشی خانگی شما میبخشد. در تهیه ترشی بندری معمولاً به جای ادویههای آسیاب شده از ادویههای کامل یا خرد شده استفاده میشود. این ترکیب را اغلب در پارچههای نخی میبندند و در حین آمادهسازی به ترشی اضافه میکنند و پس از تهنشین شدن آن از محتویات شیشه خارج میکنند. ادویه ترشی ربی را نیز میتوان مستقیماً در شیشه ریخت. این به شما بستگی دارد که چگونه میخواهید از آن استفاده کنید.
ادویههایی که در حین آمادهسازی به آب نمک یا سرکه اضافه میکنید راز طعم و عطر یکترشی واقعاً متمایز و خوشمزه است. خیارهایی که با ادویههایی مانند سیر، دانههای شوید و فلفل قرمز ترکیب میشوند، طعم متمایز آن را به خیار شور میدهند.
هویج ترشی وقتی با گشنیز، زنجبیل، زردچوبه و آویشن همراه شود طعم بهتری دارد. ادویه ترشی بندری علاوه بر اشتها آور بودن، رایحهای متمایز به ترشیها میدهند. ادویه ترشی بندری باید شامل دانه خردل، دانه فلفل سیاه، فلفل قرمز، دارچین یا میخک و فلفل دلمهای باشد.
ترشی و ادویههای آن را باید همیشه در ظرف دربسته و در مکانی خشک و خنک و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید. اگر ادویه ترشی را قبل از اضافه کردن به مخلوطترشی خانگی در تابهای بدون روغن بپزید، این کار به ترشی طعم و عطر میبخشد.
مواد لازم برای تهیه ادویه ترشی بندری
- فلفل سیاه 1 قاشق چای خوری
- فلفل قرمز 1 قاشق چای خوری
- دانه رازیانه 1 قاشق چای خوری
- پودر زیره 2 قاشق چای خوری
- پودر گلپر 10 قاشق غذا خوری
- زردچوبه 4 قاشق غذا خوری
- سیاه دانه 1 قاشق چای خوری
- گشنیز آسیاب شده 5 قاشق غذا خوری
- پودر دارچین 1 قاشق چای خوری
- جوز هندی آسیاب شده 1 قاشق چای خوری
- سبزیجات (به نسبت مساوی مرزه، ترخون، گشنیز و نعنا خشک)
- انیسون 1 قاشق چای خوری
- میخک 1 قاشق چای خوری
برای شروع، همه ادویهها را جداگانه در آسیاب خرد کنید تا کاملاً پودر شوند. مواد پودر شده را با هم مخلوط کرده و در تابه بریزید و حدود 2 دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید تا عطر آن گرفته شود. ادویه را در ظرفی درب دار در مکانی تاریک و خشک قرار دهید.
مواد خام لازم برای تهیه ترشی بندری
- تمر هندی 2 قاشق غذا خوری
- رب انار 2 قاشق غذا خوری
- موسیر 50 گرم
- کرفس 200 گرم
- گل کلم نیم کیلوگرم
- هویج 500 گرم
- بادمجان نیم کیلوگرم
- گوجه فرنگی یک کیلوگرم
- سیر 8 حبه
- فلفل خرد شده چند عدد
- سرکه به مقداری که ظرف را پر کند
- ادویه ترشی بندری
طرز تهیه مواد ترشی بندری
در یک کاسه، تمر هندی و سرکه را با هم ترکیب کنید. سپس هسته تمر هندی با صاف کردن مخلوط جدا کنید. در حالی که این کار را ادامه میدهید، فلفل سبز خود را در قابلمه با کمی نمک و سرکه نرم کنید. این کار باعث افزایش بوی فلفلها و حفظ طعم آنها به مرور زمان میشود. اگر به جای تمر هندی از قره قوروت استفاده میکنید، نیازی به جوشاندن آن نیست. به راحتی آن را با سرکه حل کنید.
پس از انجام این مراحل، ترجیحاً خیارها را با پوست خرد کنید. آب اضافی را در یک آبکش با نمک تخلیه کنید. این کار حدود 3 ساعت طول میکشد، پس صبور باشید تا مایع خیار به خوبی خشک شود تا کیفیت ترشیهایتان بهتر شود.
موسیرهای خشک را که حداقل 24 ساعت در آب خیساندهاید، تمام ریشهها و قسمتهای اضافی موسیر را از آن بردارید. برای جداسازی بهتر، آب موسیر باید چندین بار تعویض شود. برگهای کرفس را از ساقه جدا کرده و به قطعاتی به اندازه هویج پوست کنده خرد کنید. سیب زمینی و سیر باید پوست گرفته و خرد شوند. پس از خرد کردن گوجه فرنگی، گل کلم را تقسیم کرده و به قطعات کوچک خرد کنید.
اگر از سبزیهای تازه استفاده میکنید، آنها را آسیاب کرده و با بقیه مواد ترکیب کنید. سبزیهای تازه بدون شک رنگ و عطر این ترشی را بهبود میبخشند، اما سبزیهای خشک را نیز میتوان جایگزین سبزیجات تازه کرد.
اکنون زمان آن است که مواد را در ظرف مناسب قرار دهید. البته قبل از شروع، بادمجانها را به قطعات کوچکتر برش دهید و با کمی سرکه بجوشانید تا نرم شوند. باقیمانده مواد را در ظرفی که هنوز داغ است بریزید.
بعد از اینکه همه این کارها را انجام دادید، ترشی را با ادویه مخصوصترشی بندری، رب انار، آب گوجه فرنگی، تمر هندی و سرکه مزه دار کنید. حجم این مواد باید به اندازهای باشد که سطح مواد را کاملاً بپوشاند. حالا علاوه بر طعم لذیذترشی، مقداری نمک نیز به آن اضافه کنید تا ماندگاری آن بیشتر شود. البته توجه داشته باشید که نمک زیاد در ترشی بندری ایده آل نیست.
ادویههای زیادی وجود دارد که میتوان برای ترشیهای مختلف استفاده کرد، اما برای پاسخ به سؤال ادویه ترشی بندری چیست باید گفت تعیین اینکه کدام ادویه برای هر ترشی مورد نیاز است کاملاً سلیقهای است. در ادویه ترشی بندری استفاده از سبزیجات ترشی با سرکه و سایر مواد، ترشی را اشتها آور میکند و اشتهای اعضای خانواده را برای هر نوع غذایی افزایش میدهد. ادویه ترشی ربی علاوه بر ایجاد طعم عالی برای ترشیها، فواید بی شماری برای سلامتی نیز دارند.