کتلت یکی از محبوبترین و خوشمزهترین غذاهای فوری است که اکثر افراد از جمله کودکان آن را دوست دارند. همچنین غذای مناسبی برای شام، میان وعده و یا ساندویچ مدرسه کودکان است. کتلت معمولاً بدون برنج سرو میشود و به عنوان یک وعده غذایی نانی در نظر گرفته میشود.
روشهای زیادی برای پخت و تهیه کتلت وجود دارد، اما پایه اصلی و مواد اصلی یکسان هستند. حتماً متوجه شدهاید که طعم کتلت رستورانی با طعم کتلت دست ساز متفاوت است. تنها تفاوت این دو مورد و راز خوشمزه شدن کتلت ادویه مخصوص کتلت ساندویچی است زیرا ادویه برای خوشمزه شدن کتلت کمک بسیار زیادی میکند.
همه ما میدانیم که ادویهها اثرات دارویی بی شماری دارند و استفاده از آنها در غذا علاوه بر ایجاد طعم و عطر فوقالعاده باعث تقویت سیستم ایمنی و سلامت بدن افراد میشود. ادویه کتلت نیز از مواد مختلفی تشکیل شده است که به طعم و عطر غذا کمک میکند. ترکیب این ادویه با توجه به ترجیحات فردی متفاوت است.
ادویه مخصوص کتلت ساندویچی خوشمزه
لازم به ذکر است که عناصر اصلی ادویه کتلت معمولاً نمک، فلفل چیلی و زردچوبه است و معمولاً از سایر ادویهها و چاشنیها برای اشتها آور شدن این غذا استفاده میشود. در نتیجه تند بودن کتلت و محتویات آن به سلیقه افراد بستگی دارد و هرکسی میتواند ادویه این غذا را به سلیقه خود تنظیم کند.
ادویه کتلت نیز از مواد مختلفی تشکیل شده است که این ادویهها برای خوشمزه شدن کتلت به طعم و عطر غذا کمک میکند. مواد لازم برای تهیه ادویه مخصوص کتلت ساندویچی:
- نمک به مقدار لازم
- زردچوبه به مقدار لازم
- فلفل سیاه و قرمز به مقدار لازم
- پودر پیاز به مقدار لازم
- پودر سیر 2 قاشق غذاخوری
- پودر پاپریکا به مقدار لازم
- پودر خردل به مقدار لازم
- پودر گشنیز 1 قاشق غذاخوری
- پودر جوز هندی به مقدار لازم
- سماق به مقدار لازم
- پودر زیره 1 قاشق غذاخوری
- پودر لیمو نصف قاشق غذاخوری
- پودر ترخون نصف قاشق غذاخوری
- آرد نخودچی 2 قاشق غذاخوری
برای تهیه ادویه مخصوص کتلت ساندویچی بهتر است مواد فوق را تازه تهیه کرده و خودتان آسیاب کنید. سپس همه مواد را با هم مخلوط کرده و آسیاب کنید یا در هاون بکوبید تا یکدست شود.
سپس ادویه به دست آمده را در ظرف دردار قرار دهید و درب آن را محکم ببندید و در حین تهیه کتلت مقداری از آن را داخل مواد کتلت خود بریزید. همچنین زعفران را میتوان به مخلوط کتلت اضافه کرد تا خوشطعمتر شود. در ادامه چند پیشنهاد و ترفند برای خوشمزهتر کردن کتلت بیان کردهایم.
تهیه مواد و راز خوشمزه شدن کتلت ساندویچی فست فودی
ادویهها از دیرباز به عنوان طعم دهنده اصلی در پخت و پز غذا، به ویژه غذاهای گوشتی مانند کتلت، به دلیل تأثیر مستقیم ادویهها در ایجاد اشتها آور غذا استفاده میشده است.
پودر زیره و سیر ادویههای ایده آلی برای اضافه کردن به گوشت چرخ کرده هستند. جعفری خرد شده یکی دیگر از سبزیجاتی است که به خوبی به کتلت طعم میدهد. همچنین میتوانید کتلت را با کمی پودر نمک مزه دار کنید. پس از افزودن این ادویههای مخصوص کتلت ساندویچی به مواد مخلوط کتلت، آن را به مدت 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا ادویهها جذب مخلوط کتلت شوند.
اضافه کردن فلفل سیاه در ادویه کتلت
فلفل سیاه به دلیل رایحهای که دارد یکی از رایجترین فلفلهای مورد استفاده است. این فلفل تند نیست، بنابراین برای افرادی که غذاهای تند را دوست ندارند، آزار نخواهد داد و این ادویه برای خوشمزه شدن کتلت مورد استفاده است.
فلفل قرمز در ادویه کتلت
فلفل قرمز یک ادویه محبوب در میان کسانی است که از غذاهای تند لذت میبرند. افزودن این ادویه به کتلت کاملاً به شما بستگی دارد و میتوانید مقدار آن را به دلخواه تنظیم کنید. در عین حال در استفاده از این ادویه احتیاط کنید تا غذاهای شما بیش از حد تند نشوند.
پاپریکا در ادویه کتلت
پاپریکا یک ادویه خوش طعم است که ممکن است قبلاً آن را امتحان نکرده باشید. در چندین منطقه، ادویه پاپریکا یکی از محبوبترین ادویهها است. در نتیجه توصیه میکنیم از این ادویه در پخت کتلت استفاده کنید تا طعم و عطر متمایز آن را تجربه کنید.
زیره در ادویه کتلت
دو نوع سبز و سیاه زیره وجود دارد که هر دو میتوانند طعم غذا را تغییر دهند. طبیعت گرم زیره معمولاً برای مقابله با طبیعت سرد غذاهایی مانند پلو ماهی قزلآلا و غیره استفاده میشود. علاوه بر این، زیره دارای عطر متمایزی است و در صورت ترکیب با سایر ادویههای مخصوص کتلت ساندویچی میتواند طعمی لذیذ ایجاد کند؛ بنابراین مقداری زیره به کتلت خود اضافه کنید.
پودر لیموعمانی در ادویه کتلت
پودر لیموعمانی نیز یکی از بهترین ادویهها برای کتلتهای خوش طعم و معطر است. پودر لیمو طعمی ترش و متمایز دارد که ممکن است طعم کتلت را تغییر دهد. از پودر لیموعمانی در خورشها نیز استفاده میشود، اما استفاده از آن در غذاهایی مانند کتلت، پاستا، کلم برنج و غیره طعم خاصی به آن میدهد.
پودر گشنیز در ادویه کتلت
از این سبزی معطر و لذیذ برای چاشنی انواع غذاها از جمله چاشنی آبگوشت، چاشنی فلافل و حتی چاشنی ماهی و میگو استفاده میشود. پودر دانه گشنیز در برخی ادویهها استفاده میشود، در حالی که از برگ گشنیز خشک و پودر شده در برخی دیگر استفاده میشود.
ترخون در ادویه کتلت
ترخون یکی دیگر از گیاهان معطری است که در آشپزخانه معجزه میکند. آشپزهای حرفهای بیشترین استفاده از این ادویه را دارند. توجه داشته باشید که سبزیجات معطر میتوانند در عطر و طعم غذا تفاوت ایجاد کنند. استفاده از ترخون در کوفتهها یا کتلتها نه تنها عطر بینظیری میبخشد، بلکه طعم آن را نیز افزایش میدهد و همه از خوردن غذا لذت میبرند و یکی از ادویه مخصوص کتلت ساندویچی است.
راز خوشمزه شدن کتلت ساندویچی
استفاده از ادویه برای خوشمزه شدن کتلت واجب است و یکی دیگر از رازهای خوشمزهتر شدن کتلت استفاده از گوشت گوسفندی کم چرب است که باعث بهبود طعم و تردی کتلت گوشت میشود. قبل از اضافه کردن سیب زمینی به مخلوط گوشت، مطمئن شوید که آب سیب زمینی را کاملاً تخلیه کنید. سپس آن را با مخلوط کتلت ترکیب کنید. آب پیاز نیز باید با احتیاط مصرف شود.
قبل از سرخ کردن کتلت اجازه دهید روغن داغ شود. سپس در روغن، کتلتها را با حرارت ملایم بپزید. برای ترد شدن کتلتها، آنها را با آرد نخودچی بپوشانید یا در آرد سوخاری بغلتانید. برای جذابیت ظاهری کتلت، آن را با گوجه فرنگی و خیار شور تزیین کنید.